Diensten

Over dakdekker Roermond

René Pisters Dakwerken BV heeft ervaring en vakkennis met alle voorkomende dakwerkzaamheden voor zowel nieuwbouw als renovatie. Wij leveren vakkundig werk voor een goede prijs. Vele jaren ervaring maken ons niet alleen specialist op het gebied van dakbedekking, ook voor dakonderhoud, het verhelpen van daklekkages en dakreparatie bent u bij ons op het juiste adres.

Platte daken

Een plat dak heeft ten opzichte van een regulier dak het grote voordeel dat je geen schuine wanden hebt. Tel daarbij op dat het plaatsen van een plat dak goedkoper is en dat zonnepanelen of een dakterras gemakkelijker zijn te realiseren, en je hebt een goed beeld van waarom platte daken zo populair zijn.

Een plat dak heeft echter wel meer risico op lekkages en daarom is het belangrijk dat je een plat dak goed blijft onderhouden. Als specialist in dakwerken plaatsen wij daarom niet alleen platte daken maar zijn wij ook voor vele klanten de vaste partner in het onderhoud.

Lees meer

 

Pannen daken

Als professioneel dakdekkersbedrijf hebben wij jarenlange ervaring in het plaatsen en repareren van daken in alle vormen en maten. Of je nu kiest voor leien (klein, groot, vierkant of rechthoekig) of traditionele dakpannen; wij hebben de juiste vakman die de klus efficiënt en met aandacht voor strakke afwerking kan klaren.

Zowel een pannen- als een leidak heeft om de zo veel tijd onderhoud nodig. Met het tijdig plegen van onderhoud voorkom je namelijk vervelende problemen zoals lekkages, houtrot en vochtplekken in het huis. Door preventief in te grijpen kun je met het plegen van onderhoud dan ook veel geld besparen.

Lees meer

 

Dakkapellen

Geen zin in een ingrijpende verbouwing maar wil je wel meer ruimte in huis? Laat je dan eens verrassen door de mogelijkheden dat een dakkapel biedt. Doordat een dakkapel snel geplaatst kan worden en de kosten relatief laag liggen ten opzichte van een verbouwing, is dit een populaire manier om het huis in waarde te laten stijgen. Als specialist in het maken en plaatsten van dakkapellen denken wij graag met je mee over de meest passende oplossing voor jouw situatie.

Lees meer

 

Lichtkoepels

Lichtkoepels worden vaak geplaatst op platte daken en in ruimtes waar het niet mogelijk is om op een andere manier een raam te plaatsen. Maar toch is een lichtkoepel niet alleen maar een alternatief voor wanneer een regulier raam geen optie is.

Een lichtkoepel of lichtstraat kan namelijk ook een hele mooie toevoeging zijn in een ruimte waar al voldoende licht binnenkomt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie lichtstraat boven de eettafel om de leefkeuken te accenturen? Of een lichtkoepel in de badkamer voor extra ventilatie? Doordat lichtkoepels zo veelzijdig zijn is er altijd wel een koepel te vinden die perfect aansluit op jouw wensen. Bij het kiezen van een lichtkoepel is het daarom belangrijk dat je je goed laat adviseren en dat je ook weet wat je kunt verwachten van bijvoorbeeld het onderhoud.

Lees meer

 

Dakramen

Ramen komen in vele soorten en maten. Bij het kiezen van een raam moet je bijvoorbeeld rekening houden met de isolatiewaarde, openingsmogelijkheden en de keuze van het materiaal van het kozijn. Ook maakt het uit waar het raam geplaatst gaat worden. Het plaatsen van een raam op een schuin dak vraagt immers om andere werkzaamheden dan wanneer er een bestaand raam moet worden vervangen.

Maar wat ieder raam gemeen heeft is dat het belangrijk is dat het raam waterdicht geplaatst wordt en en dat tocht geen kans krijgt. Natuurlijk kun je zelf aan de slag maar met een professionele plaatsing ben je garant van een goed resultaat waar je nog jarenlang van kunt genieten. Als specialist in het plaatsen van o.a. dakramen, veluxramen en andere ramen in diverse maten en soorten helpen wij jou graag bij het verwezenlijken van jouw ideeën.

Lees meer

 

Dakonderhoud en -reparatie

Ieder dak heeft om de zoveel tijd onderhoud nodig. Met het tijdig plegen van dakonderhoud voorkom je namelijk vervelende problemen zoals lekkages, houtrot en vochtplekken in het huis. Door preventief in te grijpen kun je met het plegen van dakonderhoud dan ook veel geld besparen. Voor een groot deel van onze vaste klanten is het daarom ook vaste prik dat wij het dak geregeld komen inspecteren.

Hoewel goed onderhoud je een hoop ellende kan besparen kunnen er toch omstandigheden voorkomen waardoor het dak onverwachts moet worden gerepareerd. Na een flinke storm kunnen bevoordeeld pannen van het dak af zijn gewaaid of hebben vallende takken de dakconstructie beschadigd. Stormschade is dan ook een van de meest voorkomende situaties waarbij wij dakreparatie uitvoeren.

Lees meer

 

Boei- en gevelbekleding

Met boei- en gevelbekleding zorg je voor een nette afwerking van je dakgoot, dakrand of gevel. Door de grote variatie in kleuren en materialen is het een veel gebruikte toepassing om huizen naar eigen smaak te verfraaien. Het grote voordeel daarbij is dat boei en gevelbekleding het huis ook beter beschermd tegen de weersinvloeden. Hierdoor hoef je vaak minder onderhoud uit te voeren om je dakgoten en gevel in goede staat te houden. Uiteraard is het wel belangrijk dat ook de boeiboorden en gevelbekleding zo nu en dan aandacht krijgen. Afhankelijk van het materiaal waar je voor kiest is het onderhoud gelukkig vrij minimaal.

Lees meer

 

Lood, koper en zinkwerk

Met Zink-, lood-, en koperwerk kun je een mooie authentieke of juist design uitstraling geven aan je huis of kantoorpand. Door de goede kwaliteit en het fraaie aangezicht worden deze materialen dan ook nu nog steeds regelmatig toegepast. Het aanbrengen en repareren van zink-, lood-, en koperwerk is echter een echte ambacht en vraagt om specifieke vakkennis. Als allround dakdekkersbedrijf beschikken wij natuurlijk ook over deze expertise en laten wij ons graag uitdagen door jouw project.

Lees meer

 

Terrasoverkappingen en carports

Een goeie regenbui is natuurlijk heel fijn voor je tuin. Maar als je net je auto uit moet stappen of wanneer je graag buiten had willen eten kan zo’n bui toch flink vervelend zijn. Een terrasoverkapping of carport biedt in dit soort gevallen een fijne uitkomst.

Overkappingen zijn namelijk de perfecte oplossing om in ons natte kikkerlandje lekker comfortabel en droog toch buiten te zitten. Daarbij zorgt een overkapping er ook voor dat je spullen zoals een loungebank of auto beter beschermd zijn tegen de weersinvloeden. Zo hoef je in de winter bijvoorbeeld minder vaak te krabben en heb je ook minder zorgen over beschadigingen in je autolak door vogelpoep of een fikse hagelbui. Geen wonder dus dat overkappingen en carports in Nederland zo populair zijn!

Lees meer

 

Schoorsteenwerkzaamheden

De schoorsteen is een onderdeel van het huis dat vaak wordt vergeten om periodiek te onderhouden. Aan de buitenkant kun je namelijk niet altijd zien of de schoorsteen nog in goede staat verkeerd of dat er wellicht een lekkage dreigt. Maar als je nagaat welke temperatuurwisselingen en weersinvloeden een schoorsteen doormaakt over de jaren is het niet verwonderlijk dat ook een schoorsteen zo nu en dan onderhoud of renovatiewerk nodig heeft.

Lees meer

 

Schoorsteenveger

Een schone schoorsteen kan de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk verminderen. Veel verzekeringsmaatschappijen willen daarom graag een bewijs zien dat je je schoorsteen goed laat onderhouden en vegen. Toch kijken veel mensen niet uit naar de schoorsteenveger. Het schoonmaken van je schoorsteen betekent namelijk vaak een vieze vloer en een hoop stof in huis. Wij snappen dat je hier natuurlijk niet op zit te wachten en daarom werken wij alleen met de beste materialen. Door netjes en efficiënt te werken zorgen wij ervoor dat je schoorsteen weer snel schoon is en dat de overlast minimaal is.

Lees meer

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?